Camerabeveiliging

Camerabeveiliging

camerabeveiligingEen camerabeveiligingssysteem oftewel een CCTV systeem (Closed Circuit Television) is een goed hulpmiddel om criminaliteit te verminderen en openbare ruimten te bewaken. Een CCTV systeem kan criminaliteit voorkomen omdat het criminelen afschrikt, maar speelt vooral achteraf een belangrijke rol, doordat de opgeslagen beelden de politie kunnen helpen bij de opsporing.

QSC biedt haar klanten drie systemen aan: Analoog, High Definition (HD) en Internet Protocol (IP) camera’s. De laatste categorie zijn het meest recent ontwikkeld. IP camera’s geven het beste kwaliteit beeld. Naast het type camera beschikt QSC in haar assortiment over varifocal camera’s (die zowel breed als specifiek kunnen worden ingesteld), wide-angle camera’s en PTZ speed domes. Dit zijn camera’s die motorisch worden aangestuurd en waarmee kan worden ingezoomd vanaf een afstand.

camerabeveiligingCCTV kan een verlenging zijn van onze ogen en laten ons meer zien dan wij normaal gesproken met één blik kunnen vatten. Camera’s zijn uitstekend geschikt als verlengstuk van ander beveiligingssystemen als inbraak, brand en/of toegangscontrole. In het bijzonder IP camera’s zijn hiervoor geschikt omdat deze camera’s door de software in staat zijn om:

  • Kentekenherkenning: Een kentekenplaat in het camerabeeld wordt automatisch herkend en gelezen. Het kenteken kan dan als invoer voor een toegangscontrolesysteem worden gebruikt.
  • Gezichtsherkenning: Bij gezichtsherkenning wordt automatisch het gezicht uit een camerabeeld gehaald en eventueel vergeleken met andere gezichten. Gezichtsherkenning wordt o.a. toegepast bij toegangscontrole als verificatie en onder geconditioneerde omstandigheden ook als identificatie.
  • Objectanalyse: Objectanalyse is een veelomvattende kreet voor verschillende soorten videoanalyses, zoals hekwerkdetectie, stilstaande objecten (drenkelingen in zwembad, achtergebleven koffer), routedetectie (klantentelling, afwijkend gedrag), enz. Het voordeel van object analyse ten opzichte van de veel bekendere bewegingsdetectie, die men vaak standaard in de digitale videorecorders vindt, is dat men storingsinvloeden als het weer kan uitsluiten en dus ook buiten kan gebruiken.

Naast deze mogelijkheden bestaan er ook vele opties ten aanzien van de recorders. QSC biedt onder andere de volgende merken aan: Network Video Recorders (NVR) van ExacqVision, NVR’s en DVR’s van Video-egde en kleinere recorder van Holis. De flexibiliteit in camera’s en recorders maakt het mogelijk om voor vrijwel iedere situatie een CCTV systeem te kunnen ontwerpen.

Wilt u meer weten over de camerabeveiliging van QSC? Klik hier of bel ons op (+597) 531735. Ook kunt u ons een bericht sturen via het contact formulier. Een sales medewerker komt langs en informeert u over de mogelijkheden zijn. U geeft aan wat uw wensen zijn en ontvangt vrijblijvend een offerte.