Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Door uw gebouw of bedrijf te beveiligen tegen brand doet u zowel een korte als lange termijn investering. Uw medewerkers werken na de installatie van het systeem direct in een veiligere omgeving. En op de langere termijn bespaart u kosten door een lagere verzekeringspremie en minder incidenten.

Hoewel er vele soorten en typen brandbeveiligingssystemen bestaan, worden de volgende twee systemen in Suriname het meest gebruikt:

  • Een zelfstandig opererend brandmeldsysteem;
  • Een met inbraakbeveiliging geïntegreerd systeem.

brandbeveiligingWat zijn de voor- en nadelen van beide systemen?
Met een gecombineerd inbraak- & brandbeveiligingssysteem schaft u een betrouwbaar en betaalbaar systeem aan. Een dergelijk systeem is uitstekend geschikt voor kleine gebouwen met minder dan twintig afsluitbare ruimten (1 rookmelder per ruimte van ongeveer 16 m2 groot). Over het algemeen adviseren wij om in iedere afsluitbare ruimte één rookmelder op te hangen. Als je snel wilt zien waar de rookmelder een melding geeft, dan zorg je dat het inbraakbeveiligingspaneel de rookmelder als aparte zone herkent. Hiermee raken wij gelijk het nadeel van dit systeem aan. Als je gebouw meer dan twintig ruimten telt dan nemen de rookmelders veel zones in op het inbraakbeveiligingspaneel. Een ander nadeel van dit systeem betreft het onderhoud. Met een gecombineerd systeem moet iedere rookmelder apart getest worden. Dit kost iedere maand veel arbeidsinzet en over werk.

Op een zelfstandig opererend brandmeldsysteem kunnen veel sensoren (rook-, hitte- of CO2 melders) worden aangesloten. Er zijn panelen met maximaal 250, 1000 of 2500 aansluitpunten. Deze brandpanelen zijn de zogenaamde adresseerbare systemen. Dit houdt in dat niet alleen de sensoren een signaal (er is rook) geven naar het paneel, maar dat het paneel ook een signaal kan geven aan de sensoren. Dit vergroot de betrouwbaarheid van het systeem omdat defecte sensoren eerder worden ontdekt. Vanuit het paneel kunnen namelijk systeemcontroles en systeemtesten worden ingeroosterd en automatisch worden uitgevoerd. Met een adresseerbaar brandmeldsysteem bespaart een bedrijf dus in ieder geval arbeidskosten bij het uitvoeren van een systeemtest.

Wilt u meer weten over de brandbeveiliging van QSC? Klik hier of bel ons op (+597) 531735. Ook kunt u ons een bericht sturen via het contact formulier. Een sales medewerker komt langs en informeert u over de mogelijkheden zijn. U geeft aan wat uw wensen zijn en ontvangt vrijblijvend een offerte.