Ondersteuning

Ondersteuning

Hoe hoog de kwaliteit van een elektronisch product ook is, het heeft nooit het eeuwige leven. Door de aard van de producten, het gebruik in verschillende omstandigheden zoals stof, zonlicht, zeelucht, harde wind en vocht, is er geen gemiddelde levensduur aan te geven. De meeste mensen hebben dit gegeven geaccepteerd bij bepaalde elektronische producten als computer en mobiele telefoons. Bij andere apparatuur, zoals beveiligingssystemen met recorder en camera’s, motion sensoren en rookmelders, vergeten sommige mensen dat dit ook elektronische producten zijn. QSC begrijpt dit natuurlijk. Immers, wij leveren deze kwaliteitsproducten.

Alle gekheid op een stokje. Ook voor onze producten geldt dat er een dag komt dat reparatie niet meer zinvol is. Maar dat neemt niet weg dat u met goed onderhoud de levensduur van uw apparatuur kunt maximaliseren. QSC adviseert om ieder systeem minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Hiermee behoudt het systeem zijn functie en zorgt het er voor dat apparatuur blijft werken.

Service (contracten)

QSC biedt haar klanten de mogelijkheid om service contracten af te sluiten. In een service contract wordt vastgelegd hoe QSC op een storing reageert en binnen welke tijd deze moet zijn verholpen. Uiteraard wordt dit per storing vast gelegd, omdat storingen verschillend zijn in aard en impact op het beveiligingssysteem.

Bedrijven hebben de mogelijkheid om nadere afspraken te maken over reserve onderdelen voor de systemen die in gebruik zijn.

Ook voor service contracten geldt: oplossingen en maatwerk maakt uw bedrijf sterk.

Storingsdienst

Heeft u een storing in uw installatie? Geen nood, ons storingsnummer is dag en nacht bereikbaar: (597) 8801591

U belt, geeft uw storing door en u hoort wanneer onze storingsmonteur langs komt.

Garantie voorwaarden

QSC is trots op de kwaliteit die we leveren, zowel ten aanzien van onze producten als van onze installaties. Dat vertrouwen in eigen kunnen delen we graag met u in de vorm van goede garantie voorwaarden.

  1. Garantie op apparatuur is 1 jaar. Deze vervalt wanneer:
    • Door stroomschommelingen en storingen van EBS apparatuur defect raakt. Een defect door stroomschommelingen kunt u voorkomen door een stabilizer of smart UPS (merk APC) te plaatsen.
    • Indien apparatuur wordt geïnstalleerd of onderhouden door derden, anders dan QSC NV technisch personeel
    • Wanneer apparatuur door waterschade, bliksem, brand of instorting defect raakt
  2. Garantie op service/arbeid:
    QSC NV geeft 3 maanden na oplevering gratis service op onderhoud en storingen voor nieuw apparatuur. Na deze periode zult u voor iedere storing of service via een werkopdracht een factuur ontvangen. Of u kunt een onderhoudscontract afsluiten. Indien u hierover meer informatie wilt ontvangen, neemt u dan contact op met de sales afdeling (tel. 462065).